Aanbiedingen voor vrienden

Hollands_GlorieHollands Glorie
Wat is er mooier om na onze Vriendenmiddag op 14 november in Den Haag daar ’s avonds nog het concert te bezoeken van het Residentie Kamerkoor met Nederlandse muziek? De VNM sponsort dit concert en daarom betalen onze donateurs voor dit concert een toegangsprijs van   € 15,00 (normaal € 20,00).

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om naar Den Haag te komen, dan kunt u dit mooie programma op 6 november gaan beluisteren in de Pieterskerk in Utrecht. Ook voor dit concert bedraagt de toegangsprijs € 15,00 (normaal € 17,50).

U kunt uw kaarten, liefst vóór 1 november, telefonisch (070-387.63.64 op woensdag) of per e-mail info@vriendennederlandsemuziek.nl bij ons bestellen.
De kaarten liggen dan op de avond van het concert voor u klaar bij de gastentafel.
Voor meer informatie kijk op: Residentie Bach Ensembles

 
LarissaVon Brucken Fock cd
De cd met de prachtige cellosonate uit 1884 van Gerard von Brucken Fock is verschenen. Celliste Larissa Groeneveld en pianist Frank van de Laar hebben een mooie opname gemaakt van dit vergeten werk. Het duo omlijst deze sonate met werken uit dezelfde periode van Alexander von Zemlinsky en Erno von Dohnányi. De VNM heeft deze cd met een donatie gesteund en mag een aantrekkelijke korting aan haar donateurs aanbieden. U kunt voor € 15,00 (i.p.v. € 25,00) exclusief verzendkosten, in het bezit komen van deze dubbel-cd door te bellen met onze secretaris: 070-387.63.64 (op woensdag) of een e-mail te sturen naar: info@vriendennederlandsemuziek.nl. U krijgt de cd dan thuisgestuurd. U kunt de cd ook bestellen en vervolgens afhalen tijdens onze Vriendendag op 14 november.


Met korting naar de Uilenburgerconcerten van de Leo Smit Stichting

Duo_LSAward (2)

Pianoduo Wang-Mai

De Leo Smit Stichting heeft voor het seizoen 2015-2016 weer veel Nederlandse componisten geprogrammeerd en er staan verschillende premières op het programma. Naast bekende gezichten treden ook jonge musici op waaronder het pianoduo Wang-Mai uit Duitsland. Zij wonnen de Leo Smit Award, een prijs die in samenwerking met onze stichting Vrienden in oktober 2014 tijdens het Festival Verfemte Musik in Duitsland werd uitgereikt. De VNM stelde voor haar donateurs een serie samen van 3 concerten met Nederlandse muziek, waaronder ook het concert van de prijswinnaars van de Leo Smit Award. Donateurs van de VNM betalen voor een los concert € 14,00 en voor het abonnement van 3 concerten € 42,00.
Data concerten:
12 oktober – werk van Johanna Bordewijk-Roepman, Leo Smit, Rita Hijmans en B. van den Sigtenhorst Meyer.
16 november – werk van Leo Smit, Dick Kattenburg en Hans Gál.
14 december – prijswinnaarsconcert met werk van Leo Smit, Dick Kattenburg, Konrad Boehmer, Sas Bunge, Henri C. van Praag, Bertus van Lier en Rokus de Groot.
U kunt het bedrag voor het abonnement van bovengenoemde drie concerten overmaken op rekeningnummer NL45 TRIO 0781 4311 31 t.n.v. de Leo Smit Stichting onder vermelding van uw naam, adres en ‘korting VNM’.

Vervolgde componisten in Nederland – verboden muziek in de Tweede Wereldoorlog

Vervolgde componistenOp 4 juni werd in het Stadsarchief Amsterdam het boek ‘Vervolgde componisten in Nederland – verboden muziek in de Tweede Wereldoorlog’ gepresenteerd. In de Tweede Wereldoorlog zijn de carrières van veel componisten geknakt. Een groot aantal van hen moest vluchten of dook onder, velen werden vermoord. Alleen al in Nederland zijn tenminste dertig componisten vervolgd. Dit boek is een afspiegeling van het onderzoek dat de Leo Smit Stichting de afgelopen twintig jaar heeft verricht naar die vergeten componisten en hun muziek. In het boek wordt het verhaal van 34 componisten verteld door 20 auteurs onder redactie van Carine Alders en Eleonore Pameijer. Jan Brokken schreef een inleiding. Het is een boek vol ontroerende en spannende levensverhalen, over muziek die gehoord moet worden.

Donateurs van de VNM kunnen het boek à € 24,95 bestellen bij de Leo Smit Stichting via: secretariaat@leosmit.nl. Als donateur hoeft u dan geen verzendkosten (€ 3,95) te betalen. Uiteraard wel uw naam en adres vermelden en ‘korting VNM’.

Tweede cd Nozeman
Donateurs kunnen nog gebruik maken van een aantrekkelijke korting op de cd met het opus 2 van Nozeman. Nozeman_2
Voor € 12,50 krijgt u de cd exclusief verzendkosten thuisgestuurd. Bel met 070 – 387.63.64 (woensdag), of mail naar info@vriendennederlandsemuziek.nl.