Even voorstellen: Huub de Vriend

Sinds mei 2014 mag ik deel uitmaken van het bestuur van de Stichting Vrienden Nederlandse Muziek. Om ook op deze manier de hoge kwaliteit van onze Nederlandse muziek onder de aandacht te brengen van een groot publiek lijkt mij een zinnige uitdaging. Al vanaf de Middeleeuwen tot nu behoort de Nederlandse muziek ononderbroken tot de top! Naast docent muziek ben ik ook componist. Ik doceer aan het Koninklijk Conservatorium en aan het Stedelijk Gymnasium in Leiden. Mijn eigen werk is uitgevoerd door groepen als De Volharding en De Ereprijs, maar ook door het Nederlands Studentenkoor en jazzgroepen als trio Windstreken. Ook alle 100 muurgedichten van Leiden zijn door mij op muziek gezet en op dubbel cd uitgebracht. Behalve via het onderwijs hoop ik ook op deze manier een (eigen) zinnige bijdrage te leveren aan de Stichting Vrienden Nederlandse Muziek.

huub