Ondersteunde projecten 2015

Hollands Glorie 

Onder de titel ‘Hollands Glorie’ heeft het Residentie Kamerkoor en dirigent Jos Vermunt een prachtig vocaal programma samengesteld met Nederlandse werkenHollands_Glorie van Sweelinck, Hendrik Andriessen, Daan Manneke, Rudolf Escher en Ton de Leeuw.
De VNM ondersteunt dit project. Donateurs van onze stichting kunnen deze concerten met een leuke korting bijwonen. Zie onder ‘aanbiedingen voor donateurs’.

Programma:
Ton de Leeuw: Missa Brevis & Prière
Hendrik Andriessen: Ommagio a Marenzio
J.P. Sweelinck: Vers les monts j’ay levé mes yeux (Psalm 121) & Or sus, serviteurs du Seigneur (Psalm 134)
Daan Manneke: Je lève mes yeux (Psalm 121) & Voici oh! Qu’il est agréable (Psalm 133)
Rudolf Escher: Le vrai visage de la paix

Concerten:
Vrijdag 6 november, Pieterskerk, Utrecht, aanvang 20.15 uur.
Zaterdag 14 november, Lutherse kerk, Den Haag, aanvang 20.15 uur.

Voor meer informatie kijk op: Residentie Bach Ensembles

Daniel Scheurleer

D. ScheurleerDe stichting heeft in 2014 al een bijdrage geschonken t.b.v. het realiseren van een biografie over Daniël Scheurleer, een van de grondleggers van de prachtige collecties van het Nederlands Muziek Instituut. Het bestuur heeft onlangs een tweede schenking gedaan ter realisatie van dit project.
Johanna Bordewijk-Roepman

bordewijkroepman1aVanwege de viering van de 50ste sterfdag van de advocaat en auteur F. Bordewijk, zal in het weekend van 12 en 13 september in Den Haag een Bordewijkfestival gehouden worden. De auteur was getrouwd met de componiste Johanna Roepman. Van haar zal tijdens het festival menig compositie worden uitgevoerd. De Vrienden steunen dit initiatief met een bijdrage. Zie voor meer informatie over het festival www.bordewijkgenootschap.nl.