Vriendendag 2014

Verslag Vriendenmiddag
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde en feestelijke Vriendendag, afgelopen zondag 30 november in het Conservatorium van Amsterdam. De dag stond in het teken van de 75e verjaardag van Daan Manneke en de uitreiking van onze eerste ‘Vriendenprijs’ aan Celloduo Doris Hochscheid en Frans van Ruth. Zowel de componist als het celloduo werden daarbij uitbundig in het zonnetje gezet.

Het begon met een boeiend interview in de Sweelinckzaal, speciaal georganiseerd voor de vrienden. Jacqueline Oskamp ondervroeg Daan Manneke over allerlei aspecten van zijn loopbaan, zoals zijn visie op componeren, zijn inspiratiebronnen (o.a. Ton de Leeuw), en het lesgeven aan compositiestudenten.

Daan_Jacqueline - Copy

Het gesprek sloot naadloos aan op het mooie concert dat Doris Hochscheid en Frans van Ruth samen met leerlingen van het CvA vervolgens gaven in de Haitinkzaal. Er klonken werken van J.P. Sweelinck, Ton de Leeuw en Daan Manneke zelf, en twee premières van composities van Max Knigge en Claudia Rumondor, beiden leerlingen van Manneke.

Concert_Vriendendag_2014 - Copy

 

 

 

 

 

Prijsuitreiking
Tijdens dit concert reikte Frits Zwart de Vriendenprijs 2014 uit aan Doris Hochscheid en Frans van Ruth, die daar vanzelfsprekend erg blij mee      waren. De geslaagde Vriendendag werd afgesloten met een borrel met hapjes, waarbij musici, bestuur en vrienden elkaar konden ontmoeten.
De motivatie voor de Vriendenprijs is na te lezen op deze website onder ‘Projecten’.

 

 

 

Foto’s: Co Broerse